Новини 2018

Опіки

ДТП

Столичні лікарі пояснили, хто не може стати донором

19 листопада в Києво-Могилянській академії відбувся день донора. Всі охочі могли поділитися краплиною крові з тими, хто цього потребує найбільше, пише Вечірній Київ.

Благодійна акція «Здай кров-врятуй життя»

Дякуємо всім небайдужим студентам Київського національного університету культури і мистецтв, які долучилися до благодійної акції «Здай кров-врятуй життя».

Студенти, які здали кров, – справжні герої, адже саме їхня кров врятує

КНП «Київський міський центр крові» став першим центром крові, який буде використовувати у своїй роботі міжнародний штрихкод ISBT 128

КНП «Київський міський центр крові» став першим центром крові, який буде використовувати у своїй роботі міжнародний штрихкод ISBT 128, що дасть можливість привести штрихкодування крові та її компонентів до міжнародних стандартів.

Американський міжнародний альянс охорони здоров’я підтримав реорганізацію Служби крові столиці – Валентина Гінзбург

Американський міжнародний альянс охорони здоров’я підтримав реорганізацію Служби крові столиці. Про це повідомила директор Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

Київський міський центр крові працюватиме за міжнародними стандартами

Київський міський центр крові отримав обладнання для впровадження автоматизації процесів і реєстраційний пакет міжнародного штрихкодування ISBT 128

27-ма Міжнародна медична виставка “PUBLIC HEALTH 2018”

КНП “Київський міськиий центр крові” прийняв участь 03 жовтня 2018 року в рамках 27-ої Міжнародної медичної виставки “PUBLIC HEALTH 2018“, де відбулося публічне обговорення актуальних питань розвитку служб крові в Україні.

У Києві 31 серпня мусульмани здаватимуть кров

На запрошення мусульман виїзна бригада Київського міського центру крові 31 серпня прибуде в Ісламський культурний центр, де буде підготоване приміщення для роботи з донорами.

У столиці працює виїзна бригада Київського міського центру крові

Директор Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург повідомила, що з квітня цього року киянам та гостям столиці пропонується унікальна можливість стати донором. Унікальна вона тим, що для донорської здачі крові не обов’язково відвідувати спецзаклад – фахівці можуть приїхати за місцем роботи колективу, співробітники якого виявили таке бажання. При відсутності ж відповідних умов у вашому офісі, пропонується долучатись до «Днів донора», що за графіком проводяться виїзними бригадами на базі міських закладів охорони здоров’я та інших установ.

Особовий склад та працівники ДСНС взяли участь в Акції «Твоя кров рятівна!» та здали для українських лікарень близько 500 літрів крові

Упродовж 21-22 серпня рятувальники з усієї країни брали участь у позаплановій благодійній акції «Твоя кров рятівна!» та спільними зусиллями поповнили запаси вітчизняних медзакладів близько 500 літрами крові.

Нацгвардія долучилася до акції здачі крові

Військовослужбовці Північного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України долучилися до благодійної акції «День донора», що проводить Київський міський центр крові. Протягом 4 днів сотні донорів у тому числі й у погонах, здадуть кров для дітей та онкохворих у лікувально-профілактичних закладах міста Києва.

Столичні правоохоронці стали донорами крові

Цього разу до благодійного заходу долучилися співробітники полку поліції особливого призначення №2. Серед них є ті, хто більше десяти разів брав участь у такій акції, а дехто із них ділився кров’ю із хворими вперше. Проте всі поліцейські точно знають: їх кров може врятувати життя.

В Україні катастрофічно бракує донорів

В Україні катастрофічно бракує донорів. Банки крові збанкрутували. Медики кажуть – люди у відпустках, здавати кров не приходять. Пацієнтів натомість менше не стає. Тож вичерпуються запаси. З тими небагатьма донорами, які готові допомагати людям, коли інші на морі – зустрілися журналісти ТСН. Випуск ТСН.19:30 за 15 серпня 2018 року

Як стати донором на робочому місці: киянам нагадали розклад виїзної бригади міського центру крові

Хочете стати донором крові, але не маєте часу, щоб їхати в спеціалізовану клініку? Вихід є – у столиці працює безкоштовна виїзна бригада Київського міського центру крові.

У столиці налагоджено регулярну роботу виїзної бригади Київського міського центру крові – Валентина Гінзбург (+ графік)

У столиці налагоджено регулярну безкоштовну роботу виїзної бригади Київського міського центру крові.

Одна здача крові рятує два життя. Не бійтеся ставати донорами та не втрачайте можливості допомогти!

День Донора в Оболонському районі

Одна здача крові рятує два життя. Не бійтеся ставати донорами та не втрачайте можливості допомогти!
#ЦентрРозвиткуМіста

Опубліковано Центр Розвитку Міста П'ятниця, 27 липня 2018 р.

Останніми роками у Києві охочих стати донором крові поступово більшає – Валентина Гінзбург

У столиці відбувається поступове, але впевнене зростання кількості донорів та осіб, які виявляють бажання стати донором крові. Про це повідомила директор Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург.

Так, за її словами, у 2017 році у м. Києві було проведено понад 28 тисяч донацій крові, тоді як у 2016 році ця цифра склала близько 26 тисяч. Відповідно зросла і кількість заготовленої крові та її компонентів. Якщо у 2016 році це було близько 12 тисяч літрів, у 2017 – вже понад 13 тисяч.

90 студентів стали донорами крові (Київський медичний Університет)

В гуртожитку ПВНЗ «Київського медичного університету» за адресою: вул. Горлівська, 124 – людно. Студенти з паспортами в руках вишикувались в чергу аби вперше в житті стати донорами крові. Перед кроводачею вимірюють тиск – і якщо немає протипоказань – п’єте чай і вперед за благородною місією – порятунком людських життів. 23 квітня на базі навчального закладу кров здало понад 90 студентів. Подібні заходи і надалі продовжуватимуться.

Де шукати донорів та як безпечно здати кров в Україні

Дефіцит донорів – одна з основних проблем  служби крові. Тут, в інституті серця – донорів треба по кілька десятків щодня. Операції надто кровозатратні.

Однак, охочих планово здати кров – одиниці. Тому пацієнтів просять самих знайти для себе донорів. Але стикаються з іншою проблемою, люди, які випадково ними стали, легковажно не говорять про свої хвороби, замовчують ризикові контакти. І не уявляють, на яку небезпеку наражають інших.

День донора: кілька тез, що переконають вас здавати кров

4 червня відзначають Всесвітній день донора. З кожним роком українці все активніше починають здавати кров. Особливо популярним донорство стало з початком війни на Донбасі. Тоді з’явилось усвідомлення, навіщо здавати кров. Українці зрозуміли, що це справді може врятувати життя.

В Україні розпочалась самооцінка закладів переливання крові

Київський міський центр крові 23-25 травня пройшов самооцінку Європейської системи інспектування служб крові (EuBIS).

“Подумай про інших, здай кров, поділись життям”

Щороку 14 червня країни всього світу відзначають Всесвітній день донора крові (ВДДК). Ця подія є приводом для залучення уваги громадськості до питання про потреби людства в безпечній крові та продуктах крові і висловлення подяки донорам крові за те, що вони, здаючи кров, допомагають рятувати життя людей.

Навчальний семінар «Організація лікарняних банків крові» для представників відділень трансфузіології Закладів охорони здоров’я міста Києва

У Київському міському центрі крові провели навчально-практичний семінар для завідувачів відділень трансфузіології столичних лікарень, що стосувався практичних питань створення на їх базах лікарняних банків крові. Таке навчання спрямоване на виконання наказу Департаменту охорони здоров’я Виконавчого органу Київської міської ради № 97 від 31.01.2018 «Про організаційні заходи щодо лікарняних банків крові в стаціонарах закладів охорони здоров’я».

Нарада представників адміністрацій, клініко-діагностичних лабораторій та відповідальних за надання трансфузіологічної допомоги в Закладах охорони здоров’я міста Києва щодо організації Лікарняних банків крові

Гарні новини. Зміни, спрямовані на імплементацію Директив Євросоюзу щодо безпеки крові, вже впроваджуються на регіональному рівні – в столиці. Приємно, що це відбувається усвідомлено і послідовно, відповідно до повноважень місцевих адміністрацій, визначених Законом України Про децентралізацію, реалізуючи положення Угоди про Євроасоціацію.