Новини 2019

Стань донором – виграй квитки до кінотеатру!

Сьогодні студентська спільнота та педагогічний колектив Taurida National University організували та спільно з нами провели День донора.

Сдай кров-врятуй життя у День Святого Миколая!

Наші миколайчики вчора гарно посвяткували та подарували шанс на порятунок багатьом людям

Здавай кров – рятуй життя!

Незважаючи на трохи холодну та вітряну погоду зранку – нас зігріли наші донори

Гарний настрій, позитивні емоції, бажаня допомогти ііі мотоцикли, мотоцткли, мотоцикли….

Дякуємо байкерам і донорам з MotoHelp за проведення заходу і за крутезні фото

Дякуємо “таємному Санті” за браслетики

Нас сьогодні відвідало 109 донорів і ми дякуємо кожному хто долучився до допомоги!

Здавай кров – рятуй життя!

Кожною своєю донацією – Ви рятуєте життя!

Наш Хеловін добігає кінця і ми вдячні всім донорам, які завітали до нас та здали кров тим самим поповнивши наші запаси

Пам’ятайте, що кожною своєю донацією – Ви рятуєте життя!

Дякуємо Вам за це та чекаємо Вас знову

Ми мали сьогодні 92 донора, 5 з яких отримають спеціальні подарунки від нашого партнера Nestlé

Наші донори-переможці у акції спільно з Nestle

Наші донори-переможці у акції спільно з Nestlé

Знайомтеся

Дмитро та Олександра вперше стали донорами коли була потреба у крові для рідних людей, а вже далі – просто для порятунку життя інших. Олександра також агітує і знайомих долучатися до мережі донорів, що є важливою суспільно-важливою дією.

Ірина та Інна працюють в одному банку та здавали кров для потреби своєї колеги. Здавали кров вперше і кажуть, що спочатку нервували, але познайомившись з іншими донорами, які вже неодноразово здавали кров, – вони заспокоїлися та легко здійснили донацію.

Аліна здавала кров вперше по велінню серця. Сказала, що відчуття неймовірні, коли знаєш, що твоя кров допоможе врятувати життя.

А головне, що всі наші Донори єдині в тому, що прийдуть знову здавати кров для порятунку життя!

Приєднуйтеся і Ви!

Здавай кров – рятуй життя!

Станьте донорами – врятуйте життя іншим!

6 листопада для студентів нашого університету проведена лекція: «Як стати донором крові»: заступник директора з якості надання медичних послуг КНП «Київський міський центр крові» Мулярчук О.В. розповіла, хто може бути донором і як готуватися до здачі крові. Під час зустрічі були розглянуті такі питання: що потрібно знати донору, хто може бути донором, які є протипокази до донорства, де здавати кров, режим донора перед дачею крові, що робити під час здачі крові, що робити після здачі крові.

Як волонтери з організації «MotoHelp» рятують людські життя

У лікарнях часто не вистачає крові для переливання. Тоді за справу беруться кур’єри, які, як правило, змушені стояти в міських пробках. Допомогти медикам взялися волонтери з організації «MotoHelp», які вже кілька місяців рятують життя людей завдяки своїй оперативності.

Майже сто чоловік здали кров в Києві в рамках Дня Blood Bike (фото)

Ми сьогодні вперше відсвяткували День Blood Bike, започаткований в Англії та присвячений байкерам, які транспортують кров для потреб пацієнтів по всій країні.

КНП «Київський міський центр крові» виконавчого органу Київської міської ради отримало сертифікат від ТОВ «Глобал Сертифік»

4 жовтня 2019 року КНП «Київський міський центр крові» виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) отримало сертифікат від ТОВ «Глобал Сертифік» (орган з сертифікації систем менеджменту), що засвідчує відповідність системи управління якістю підприємства до вимог стандарту ДСТУ ISO 9001:2015

Виїзний день донора крові

Виїзний день донора крові відбувся 21 травня в клінічній лікарні №15 Подільського району. Багато молодих людей вишикувались в чергу, аби здати кров та поділитись життям. Виїзна бригада Київського міського центру крові регулярно проводить забори крові в різних куточках Києва. Долучайтесь і Ви!

У ЦЕНТРІ КРОВІ – КРИТИЧНА СИТУАЦІЯ

450 мілілітрів – стільки крові беруть з одного донора за раз. Цього достатньо для порятунку двох пацієнтів. Аби поповнити банк Київського міського центру крові постійно працює виїзна бригада. Цього разу медики збирають кров разом із працівниками Червоного хреста. Перший раз стала донором і наша Карина Калітовська.

Це рятує життя: у Києві відбулась акція благодійної здачі крові

Щороку добровільне та регулярне донорство крові рятує мільйони життів у всьому світі. 14 червня Світовий день донора. З цієї нагоди у Київському міському центрі крові відбулась акція благодійної здачі крові #яДонор

ISBT BASEL 2019

22–26 червня 2019 року в м. Базель (Швейцарія) відбувся 29 регіональний конгрес Міжнародного товариства переливання крові – ISBT (International Society of Blood Transfusion), присвячений актуальним проблемам сучасної трансфузіології.

Міжнародний день донора

КОЛЕКТИВ КНП “КИЇВСЬКИЙ ЦЕНТР КРОВІ” ВІТАЄ УСІХ ДОНОРІВ ІЗ МІЖНАРОДНИМ ДНЕМ ДОНОРА!!! БЕЗМЕЖНО ДЯКУЄМО КОЖНОМУ!

“КОЖЕН МАЄ ПРАВО НА ДОСТУП ДО БЕЗПЕЧНОЇ КРОВІ БУДЬ-ДЕ І БУДЬ-КОЛИ!

Київський міський центр крові — тепер зразок для наслідування

Київ став першим регіоном в Україні, у якому повністю реорганізовано систему крові і доведено: на місцевому рівні можна багато зробити, якщо на те є політична воля та відповідні кошти.

Реорганізація столичної служби крові дозволила скерувати процес розвитку донорства у напрямку світових стандартів – Микола Поворозник (+фото)

У 2018 році відбулася повна реорганізація служби крові м. Києва – створено комунальне некомерційне підприємство «Київський міський центр крові» (КНП «КМЦК»). Це дозволило скерувати процес розвитку донорства у напрямку світових стандартів. Про це під час відвідування відремонтованого відділення заготівлі крові повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Семінар експертної місії Генерального директорату з питань охорони здоров’я та безпеки харчових продуктів Європейської Комісії (DG Sante)

Протягом трьох робочих днів (22.05–24.05.2019) в Києві за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні відбувається семінар експертної місії Генерального директорату з питань охорони здоров’я та безпеки харчових продуктів Європейської Комісії (DG Sante) щодо розвитку Національної системи крові в Україні, співорганізаторами якого виступили Міністерство охорони здоровя України та ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України».

Донорство в Києві розвивається у напрямі світових стандарті

Реорганізація столичної служби крові дала змогу скоординувати процес розвитку донорства у напрямі світових стандартів, повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації з посиланням на першого заступника голови Миколу Поворозника

Оновлений Київський міський центр крові!

В КНП “Київський міський центр крові” відкрився оновлений зал для заготівлі донорської крові  та зал для фракціонування.

Кров та донорство- що це таке?

В рамках проведення заходів до міжнародного Дня здоровя в КНП “Київський міський центр крові” проведений захід для учнів восьмого класу Технічного ліцею Шевченківського району на тему “Кров та донорство- що це таке?”.

Прикордонники долучилися до “Днів донорства”

На базі Головного військово-медичного клінічного центру Державної прикордонної служби України за участі представників “Київського міського центру крові” розпочались “Дні донорства”, – інформують у прес-служби АДПСУ.

У боротьбі за кров

Інколи життя набирає шалених обертів, розклад дня важко вмістити в 24 години, але від такого ритму й активності все ж таки дістаєш задоволення, особливо коли ти молодий і маєш багато сил.

Переливання крові: як відбувається, правила і яка користь

Сьогодні пройшло рівно 200 років з дня, коли британський акушер Джеймс Бландер вперше перелив кров від людини до людини. В Україні переливання стартували з 1943 року. Зараз щорічно проводять сотні тисяч таких процедур. Здають люди кров переважно родичам.